راه روشن2

مباحث معرفتی ، بصیرتی ، قرآنی ، اجتماعی و سیاسی

راه روشن2

مباحث معرفتی ، بصیرتی ، قرآنی ، اجتماعی و سیاسی

راه روشن2
بسم الله الرحمن الرحیم
با نام و یاد خداوند حاضر و ناظر این بلاگ جهت ترویج و تبلیغ مباحث معرفتی و بصیرتی ایجاد شده است امیدوارم که مفید فایده باشد

خدایا چنان کن سر انجام کار
تو خوشنود باشی و ما رستگار
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان

به کدام شبکه اجتماعی ایرانی می‌توانیم اعتماد کنیم؟

تا دل‌تان بخواهد سایت اینترنتی فارسی‌زبان هست که اسم «شبکه اجتماعی» را یدک می‌کشند. ایده‌هایی که همگی از فیس‌بوک و توئیتر و دیگر شبکه‌های مطرح کپی‌برداری شده‌اند و واقعیتش را بخواهید، خیلی قابل اعتماد نیستند. چون نه از لحاظ فنی و امنیتی مطمئن هستند، نه نرم‌افزارهای خوبی دارند.

اما اگر چشم بچرخانیم، می‌فهمیم که اوضاع آن‌قدرها هم خراب نیست. هستند شبکه‌های ایرانی که هم وضعیت فنی خوبی دارند، هم امن هستند و هم امکانات خوبی دارند. البته که تعدادشان به اندازه انگشت‌های دو دست هم نیست!

پیشنهاد اول: کلوب

قبل از آن‌که فیس‌بوک در ایران قد علم کند، یک شبکه اجتماعی ایرانی با الهام از ایده «یاهو۳۶۰» به وجود آمد که توانست مورد توجه کاربران قرار بگیرد. این شبکه از اول دی ۱۳۸۳ فعالیتش را آغاز کرده و در نخستین روزهای یازدهمین سال فعالیت، نزدیک به ۳ میلیون کاربر دارد.

اما تغییرات کلوب در ۲ سال اخیر، کلا آن را به یک شبکه اجتماعی متفاوت تبدیل کرده و حضور رسمی شخصیت‌های سیاسی و هنرمندان توانسته کمی اوضاع این شبکه را بهبود ببخشد.

شبکه اجتماعی ایرانی

محمود واعظی (وزیر ارتباطات)، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی (وزیر بهداشت) و معصومه ابتکار (رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست) جزو چهره‌های سیاسی هستند که در این شبکه حضور فعال دارند. البته در این بین پایگاه‌های اطلاع‌رسانی رئیس جمهوری، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت نیز حضوری فعال دارند.

هم‌چنین برخی بازیگران، مجریان، خواننده‌های مطرح و برندهای تجاری هم در این شبکه حضور دارند که با عضویت در این شبکه می‌توان آخرین نوشته‌های آن‌ها را دنبال کرد.

مدیریت «کلوب» به عهده محمدجواد شکوری‌مقدم و تیم «توسعه تجارت الکترونیک صبا» است.

پیشنهاد دوم: آپارات

اگر می‌بینید این روزها خیلی بحث رفع فیلتر «یوتیوب» مطرح نمی‌شود، به برکت وجود شبکه‌ای به نام «آپارات» است. شبکه‌ای که به شما اجازه می‌دهد برای خودتان یک کانال ویدیویی کوچک دست و پا کنید، ویدیوهای مورد علاقه‌تان را بارگذاری کنید، ویدیوهای دیگر کاربران را تماشا کنید، آن‌ها را بپسندید یا مجددا به اشتراک بگذارید و برایشان نظر درج کنید.

آپارات این روزها آن‌قدر محبوب شده است که کم‌تر کسی است حداقل یک بار اسم آن‌را نشنیده باشد یا یکی از نرم‌افزارهای کاربردی تلفن همراه تحت سیستم عامل اندروید، iOS یا ویندوز فون را در گوشی‌اش نصب نکرده باشد.

آپارات

همانند کلوب، شخصیت‌های سیاسی، هنری، برندها و شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی در این شبکه کانال رسمی دارند و ویدیوهایشان را با دیگر کاربران به اشتراک می‌گذارند که فهرست آن‌ها را می‌توانید در صفحه «کانال‌های رسمی» این شبکه مشاهده کنید.

این را هم بدانید خوب است که تیم مدیریتی «آپارات» همان تیم مدیریتی کلوب است.

پیشنهاد سوم: تبیان

از همان روزهای اولی که اینترنت به ایران آمد، یک سایت خوب جزو پیشنهادهای اول ایرانی‌ها بود. سایتی که کاربر می‌گرفت، مسابقه برگزار می‌کرد و کلی امکانات داشت.

گرچه چندسالی است این سایت شناخته شده و قدیمی کم‌فروغ شده، اما یک شبکه اجتماعی خوب با امکانات قابل توجه دست و پا کرده است که می‌تواند با ادعای «سلامت محتوا»، کمی خیال خانواده‌ها را راحت کند.

شبکه اجتماعی ایرانی

شبکه اجتماعی «تبیان» که خودش علاقه دارد به عنوان یک شبکه اجتماعی «پاک» شناخته شود، علاوه بر داشتن امکانات ذاتی یک شبکه، امکان نصب چند ابزارک (Widget)، بازی آنلاین تحت شبکه و دیگر سرگرمی‌ها را دارد.

شبکه‌ای که شاید هنوز برای معرفی جا دارد، اما به دلایل نامعلومی خیلی علاقه به تبلیغات ندارد و در بین بسیاری از کاربران ایرانی، به گمنامی مشهور است!

عضویت در شبکه اجتماعی تبیان برخلاف آن‌چه تصور عموم است، نه کپی شناسنامه می‌خواهد و نه تصویر کارت ملی. عضویتش مثل تمامی شبکه‌های اجتماعی است و مالکیتش متعلق به موسسه تبیان است.

پیشنهاد چهارم: افسران

نام مخففش «افسران» است. اما الهام گرفته از عبارت «افسران جوان جنگ نرم» است و از نامش هم مشخص است که محل فعالیت کاربرانی است که علاقه‌مند به فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و امثال آن هستند.

ثبت نام در این شبکه تنها با  دعوتنامه مقدور است و ماهیت آن، شبکه اشتراک‌گذاری پیوند است. اما امکاناتی چون ساخت آنلاین کاریکاتور، ارسال پیامک، خوراک‌خوان (RSS Reader)، بارگذاری فایل‌های صوتی و تصویری و ساخت گروه هم بعدا به آن اضافه شده است.

شبکه اجتماعی ایرانی

هسته اولیه فنی این شبکه توسط جمعی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف نوشته شده است و شخصیت‌هایی چون علیرضا زاکانی (نماینده مجلس) و مهرداد بذرپاش (نماینده مجلس) در آن فعالیت دارند.

پیشنهاد پنجم: لنزور

«لنزور» یک شبکه اشتراک عکس است که همان کار اینستاگرام خودمان را می‌کند. مالکیتش به همان شرکت مدیر کلوب و آپارات تعلق دارد و چند ماه است که با انتشار نرم‌افزارهای کاربردی تلفن همراهش، توانسته تا حدودی مورد توجه کاربران قرار بگیرد.

شبکه اجتماعی ایرانی

البته «لنزور» به اندازه آپارات تجربه موفقی نبود یا هنوز اولویت مورد توجه تیم «صبا» قرار نگرفته است. اما می‌تواند به عنوان یک جایگزین یا مکمل خوب برای اینستاگرام، مورد استفاده قرار بگیرد.

همانند دیگر شبکه‌های تیم صبا، برخی شخصیت‌های سیاسی، هنری و شبکه‌های تلویزیونی در این شبکه به صورت رسمی فعالیت دارند.

پیشنهاد ششم: هم‌میهن

شبکه اجتماعی «هم‌میهن» هم از آن شبکه‌های گمنام است که کاربران قابل توجهی دارد. البته این شبکه برخی امکانات غیر شبکه‌ای چون تالار گفت‌وگو، بازی آنلاین و میکروبلاگ را هم دارد و از سال ۸۴ فعالیتش را آغاز کرده است.

پیشنهاد هفتم: بیسفون

اگر کمی تعریف‌مان را از شبکه اجتماعی بازتر کنیم، شاید بتوانیم نرم‌افزارهای ارتباطی تلفن همراه (OTT) را هم در این گزارش معرفی کنیم. «بیسفون» نرم‌افزاری است که به تازگی به بازار ایران آمده و مثل وایبر و واتس‌اپ، امکان ارتباط رایگان را با دوستان‌تان به شما می‌دهد.

جوات

البته این نرم‌افزار نوپاست و هنوز امتحانش را پس نداده است. اما به نظر می‌تواند یک پیشنهاد خوب برای امتحان سرویس‌های ایرانی و دادن میدان به آن‌‎ها برای نشان دادن توانایی‌هایشان باشد.

بیسفون که به شدت بر روی گرافیک ایرانی خود کار کرده است را می‌توانید از نرم‌افزارهایی مانند بازار و یا سایت خودش دریافت کنید.

 

منبع:مهر

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۱۸
حبیب غفاری

نظرات (۱)

خخخخخخ

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی