راه روشن2

مباحث معرفتی ، بصیرتی ، قرآنی ، اجتماعی و سیاسی

راه روشن2

مباحث معرفتی ، بصیرتی ، قرآنی ، اجتماعی و سیاسی

راه روشن2
بسم الله الرحمن الرحیم
با نام و یاد خداوند حاضر و ناظر این بلاگ جهت ترویج و تبلیغ مباحث معرفتی و بصیرتی ایجاد شده است امیدوارم که مفید فایده باشد

خدایا چنان کن سر انجام کار
تو خوشنود باشی و ما رستگار
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
چهارشنبه, ۲۸ مرداد ۱۳۹۴، ۰۱:۰۹ ب.ظ

استرس با ما چه می کند؟

استرس با ما چه می کند؟

چین و چروک

هنگامی که در شرایط استرسی و پر تنش زندگی می‌کنید، بدنتان بطور مداوم هورمون کورتیزول تولید می‌کند. این هورمون مسبب افزایش وزن، فشار خون، تجزیه‌ی کلاژن و اتفاقات دیگر خواهد بود.

همین اتفاق، شرایط را برای اینکه پوستتان خودش را ترمیم کند، کلاژن و الاستین سالم تشکیل دهد، و با آسیب‌های پوستی مقابله کند، سخت خواهد کرد.

شما می‌توانید با خوابی آرام و ورزش، سطح هورمون کورتیزول‌تان را کاهش دهید و جلوی این آسیب‌ها را بگیرید.

ریزش مو

استرس می‌تواند با ضربه زدن به رشد فولیکول موها و هدایت آن از فاز فعال به ایستا، به طور ناگهانی باعث ریزش موهایتان شود. هنگامی که فولیکول پیش از موعد مقرر وارد این فاز شود، حدود ۳ ماه در همان وضعیت باقی خواهد ماند، و پس از آن مقدار زیادی از موهایتان خواهد ریخت.

پس اگر چنین ریزش مویی را تجربه کرده‌اید، باید سرمنشاء آنرا در چند ماه بیابید. البته در مورد بسیاری از خانم‌ها، این موهای ریخته شده مجددا رشد خواهد کرد.

آکنه‌ی بزرگسالانه

آکنه فقط برای نوجوان‌های تازه بالغ نیست، خیلی از بزرگسالان هم بخاطر هورمون استرس انگار بزرگ نشده‌اند! چیزی که این وضعیت را بدتر می‌کند این است که اغلب مردم نمی‌توانند جوش‌هایشان را به حال خودشان رها کنند.

چلاندن، فشار دادن و خاراندن جوش‌ها معمولا برای خیلی‌ها روشی برای رهایی از تنش‌هاست، اما اینکار وضعیت جوش‌ها را بدتر کرده و باعث التهابشان خواهد شد، و در نتیجه بیشتر استرس خواهید گرفت. پس با جوش‌هایتان بازی نکنید!

التهاب و حساسیت

پوست شما دارای سلول‌هایی است که در پاسخ به بیوشیمیایی‌هایی مثل هورمون‌های استرس، هیستامین آزاد می‌کند. هیستامین‌ها در التهاب‌ها و حساسیت‌ها نقش اصلی را بازی می‌کنند، و می‌توانند مسبب بیماری‌هایی همچون تب، آسم و بیماری‌های پوستی شوند.

هنگامی که هیستامین آزاد شود، ممکن است به انواع بیماری‌های پوستی جدید، از اگزما و کهیر گرفته تا صدفک، مبتلا شوید. حتی ممکن است بیماری‌های پوستی که در حال حاضر دچارش هستید، تشدید شوند.

نوسانات خلقی هورمونی

بین فیزیولوژی هورمون و خلق و خوی انسان، ارتباط زیادی وجود دارد. خلق و خوی ما می‌تواند فیزیولوژی ما را تحت تاثیر قرار دهد، و فیزیولوژی ما هم می‌تواند تعادل هورمونی‌مان را بهم بریزد.

اگر استرس بر وجود شما بنشیند، می‌تواند منجر به تغییرات هورمونی نامطلوبی در بدن شما شود. مثلا باعث ممکن بی‌خوابی، گرسنگی سیری ناپذیر، افزایش وزن، و تجزیه‌ی کلاژن‌ها شود. پس باید بتوانیم بر استرسمان غلبه کنیم، تا سطح هورمون‌هایمان تحت کنترل بماند.

چشم‌های پف کرده و خسته

استرس، با ربودن خواب عمیق از شما، که ضامن سلامتی و جوانی بدن است، باعث می‌شود چشم‌های شما پیر و سالخورده شود! اگر خیلی کم بخوابید، دچار مشکلات پوستی متعددی همچون قرمزی پوست، یا پاکسازی ضعیف ضایعات خواهید شد.

مایعاتی که باید هنگام خواب شما به چرخش در بیاید، حرکتی نمی‌کنند. در صورت شما هم، مایعات اضافه باید جایی بروند، پس در بافت ظریف زیر چشم‌هایتان ذخیره می‌شوند. نتیجه‌اش این خواهد شد که زیر چشم‌هایتان پف کرده و کبود خواهد شد!

یائسگی زودرس

دانشمندان در اینکه دقیقا چگونه این اتفاق رخ می‌دهد، هنوز سردرگمند. اما بنظر می‌رسد که جریان دائمی کورتیزول، که بواسطه‌ی استرس مزمن تولید می‌شود، باعث پایین آمدن سطح استروژن می‌شود. یعنی همان اتفاقی که در دوران یائسگی رخ خواهد داد.

استروژن کمتر، به معنی کلاژن کمتر و طراوت کمتر است. پس شاید سطح استروژن شما آنقدر کاهش نیابد که دوره‌های ماهیانه‌ی شما قطع شود، اما برای خشک و بی رنگ و رو کردن پوستتان کافی خواهد بود!

بسیار خب، حالا چه کار می‌توان کرد؟

اول اینکه احساس ضعف به خودتان راه ندهید. شاید احساس کنید نمی‌توانید بدنتان را کنترل کنید، چرا که خیلی از اتفاقات بطور طبیعی رخ می‌دهد.

اما امیدوارم هنگامی که مهارت‌های مدیریت و مقابله با استرستان را یاد گرفتید یا در آن بهتر شدید، و از آن تکنیک‌ها برای مراقبت از بدنتان استفاده کردید، مسیری برای سلامتی و زیبایی کشف کنید!

تنها با انتخاب استراتژی‌های صحیح در زندگی، می‌توانید قدرت را در دست بگیرید و بدنتان را به سطح متعادلی از سلامتی برسانید.
گاهی اوقات افسردگی به قدری شدت می یابد که موجب ورم و التهاب مغز افراد می شود در این جور مواقع چاره چیست و درمان آن چگونه است؟
محققان کشف کردند ورم مغزی در افرادی که دچا ر افسردگی حاد هستند به میزان ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. کشف این موضوع می‌تواند در یافتن شیوه‌های جدیدتری که در درمان افسردگی موثر است کمک کند. چرا که بیش از نیم میلیون نفر از افرادی که دچار افسردگی هستند نسبت به داروهای ضد افسردگی واکنش خاصی نداشته و با این داروها درمان نمی شوند.
محققان به منظور بررسی تاثیر افزایش ورم مغزی بر افرادی که دچار افسردگی می شوند اقدام به انجام مطالعاتی بر روی ۲۰ بیمار که دارای افسردگی بوده و ۲۰ شخص سالم نمودند. نتایج تحقیقات آشکار ساخت، افرادی که دچار افسردگی بودند ورم مغزی مشهودی داشتند. در افرادی هم که دارای افسردگی حاد بودند میزان ورم مغزی بیشتر بوده است.
شواهد نشان می‌دهد ورم مغزی در پدیدار شدن علائم افسردگی نظیر بی اشتهایی و بی خوابی موثر است. از این رو محققان درمان افسردگی با داروهای ضد التهاب را در دستور کار قرار داده و در حال بررسی آن هستند. چرا که آنان بر این باورند ورم مغزی یکی از متغیر‌های تاثیرگذار بر افسردگی است

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۲۸
حبیب غفاری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی